Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Αποκάλυψη Μάικ Πομπέο: 200 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί από αμερικανική επίθεση στη Συρία!!






Για πρώτη φορά επίσημη παραδοχή της εμπλοκής του Φεβρουαρίου - Ο επερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν είναι «γεράκι» και παραδέχθηκε ότι ανακρίθηκε από τον εισαγγελέα για την υπόθεση των ρωσικών παρεμβάσεων στις προεδρικές εκλογές
Μία μεγάλη αποκάλυψη-παραδοχή επεφύλασσε η συνέντευξη του Μάικ Πομπέο ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του ως υπουργός Εξωτερικών, μετά την απομάκρυνση του Ρεξ Τίλερσον. Ο πρώην διευθυντής της CIA, παραδέχθηκε ενώπιον της Επιτροπής ότι τουλάχιστον 200 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε αμερικανική επίθεση που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο σε περιοχή της Συρίας, όταν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις χτύπησαν μονάδες του κυβερνητικού συριακού στρατού, μαζί με Ρώσους των ειδικών δυνάμεων.

«Πριν από λίγες εβδομάδες, οι δυνάμεις μας διασταυρώθηκαν με αμερικανικές δυνάμεις. Περίπου 200 Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο.

Ήταν η πρώτη φορά που επίσημα αμερικανικά χείλη παραδέχονται το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο είχαν γνωστοποιήσει τόσο οι αρχές της Συρίας, όσο και οι Ρώσοι. Πρόσφατα, επίσημη αμερικανική πηγή είχε διαψεύσει ότι είχαν σκοτωθεί Ρώσοι στρατιώτες.

Ο επερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας κατά την ακρόασή του για την έγκριση του διορισμού του ότι είναι αβάσιμος ο χαρακτηρισμός "γεράκι" που του αποδίδεται, δηλώνοντας ένθερμος υποστηρικτής της διπλωματίας.

«Γνωρίζω ότι κάποιοι από σας ακούτε τις ιστορίες ότι είμαι γεράκι, ότι είμαι σκληροπυρηνικός», τόνισε στους γερουσιαστές.


«Δεν υπάρχει κανένας άλλος από κάποιον που υπηρέτησε στο στρατό που κατανοεί την αξία της διπλωματίας και τον τρόμο και την τραγωδία που επιφέρει ο πόλεμος», σημείωσε.

«Τα καλύτερα αποτελέσματα κερδίζονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο απόστρατος αξιωματικός του στρατού και απόφοιτος της αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας στο Γουέστ Πόιντ της Νέας Υόρκης και της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Όπως υποστήριξε, η εμπειρία που απέκτησε υπηρετώντας ως αξιωματικός στον αμερικανικό στρατό στη Δυτική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου του προσφέρουν μια μοναδική ικανότητα να κατανοήσει την αξία της διπλωματίας.

Ο 54χρονος Πομπέο πρόσθεσε ότι σκοπεύει να πετύχει τους στόχους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσα από τη διπλωματία, παρά στρατιωτικά. Ανέφερε επίσης ότι θα καλύψει τις πολλές θέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έμειναν κενές υπό την υπουργία του Ρεξ Τίλερσον.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ο Πομπέο «θα είναι ένας σπουδαίος υπουργός Εξωτερικών».

Ο Μάικ Πομπέο κατά την ακρόασή του σήμερα στην Γερουσία για την έγκριση του στο πόστο του υπουργού Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ανακρίθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Πομπέο αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των «ιδιωτικών συνομιλιών» του με τον Τραμπ, όταν ρωτήθηκε αν ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε μαζί του για τη ρωσική ανάμιξη και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με το προεκλογικό επιτελείο του.

Εντούτοις είπε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν του ζήτησε ποτέ να κάνει κάτι ανάρμοστο.

Νωρίτερα σήμερα ο Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα των New York Times που ανέφερε ότι σχεδίαζε να απολύσει τον Μιούλερ τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Αν ήθελα να απολύσω τον Μιούλερ τον Δεκέμβριο, όπως ανέφεραν οι αποτυχημένες New York Times, θα τον είχα απολύσει», τόνισε. «Περισσότερες ψευδείς ειδήσεις από μια μεροληπτική εφημερίδα», συμπλήρωσε.

Την Τετάρτη η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε ότι ο Τραμπ πιστεύει ότι έχει την εξουσία να απολύσει τον Μιούλερ.
https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου