Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης που έχει 13 φορές το μέγεθος του Δία (pic)!!


Μπροστά σε μία... τεράστια έκπληξη βρέθηκαν οι αστρονόμοι της ΝASA, καθώς διαπίστωσαν ότι ο νέος εξωπλανήτης που ανακάλυψαν ξεπερνάει σε μέγεθος τους πλανήτες ολόκληρου του ηλιακού μας συστήματος.
Από το 1992, όταν ο Πολωνός Alexander Wolszczan ανακάλυψε τον πρώτο εξωπλανήτη στο σύμπαν, οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει στην ανακάλυψη ακόμα 3.550 εξωπλανητών.


Η έκπληξη, όμως, ήρθε όταν οι αστρονόμοι της NASA ανακάλυψαν την ύπαρξη ενός γιγαντιαίου πλανήτη, περίπου 22.000 έτη φωτός μακριά από τη γειτονιά μας, ο οποίος έχει μέγεθος 13,4 φορές μεγαλύτερο από τον δικό μας, Δία.


Ο εξωπλανήτης OGLE-2016-BLG-1190Lb, ανακαλύφθηκε με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Spitzer της NASA, το οποίο έχει τη δυνατότητα καταγραφής δεδομένων σε τεράστιες αποστάσεις.


Η ύπαρξη τόσο μεγάλων πλανητών έχει βάλει δύσκολα στους ειδικούς της αστρονομίας, καθώς παραμένει το δίλημμα αν πρόκειται πραγματικά για πλανήτες σχηματισμένους με τη «συνηθισμένη» διαδικασία ή για νεφελώδεις σχηματισμούς με μεγάλο μέγεθος αλλά μικρή μάζα.

Πηγή:http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου