Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Klaas (αναλυτής): Το 2017 είναι η πιο επικίνδυνη πολιτικά χρονιά από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!







«Θα υπάρξουν αναταραχές στις ΗΠΑ, καθώς οι πολίτες δε θα δεχτούν εύκολα ορισμένες από τις αλλαγές που θα συμβούν», προέβλεψε ο Klaas
Την εκτίμηση ότι το 2017 θα είναι η πλέον επικίνδυνη πολιτικά χρονιά από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έπειτα διατύπωσε ο Brian Klaas, υπότροφος του London School of Economics, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε τον κίνδυνο που υπάρχει «να χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης, καθώς συντελούνται πολλές αλλαγές ταυτόχρονα».
Αν και η απόφαση για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και η εκλογή του Donald Trump στις ΗΠΑ ήταν γεγονότα του 2016, εντούτοις μπορούν να πυροδοτήσουν περισσότερες ερωτήσεις και αβεβαιότητες το 2017.
Τόσο οι ηγέτες, όσο και οι επενδυτές περιμένουν να δουν τι είδους «Brexit» θα πετύχει το Ηνωμένο Βασίλειο στις διαπραγματεύσεις του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τα αποτελέσματα σε μια σειρά εκλογών, προγραμματισμένων για εντός του 2017.
Επιπλέον, ο κόσμος βρίσκεται σε μία κατάσταση limbo, σχετικά με το τι θα συμβεί όταν ο Trump αναλάβει τα καθήκοντά του, επισημαίνει το CNBC.
«Θα υπάρξουν αναταραχές στις ΗΠΑ, καθώς οι πολίτες δε θα δεχτούν εύκολα ορισμένες από τις αλλαγές που θα συμβούν», προέβλεψε ο Klaas, προσθέτοντας πως στις ΗΠΑ «υπάρχει πλέον ένας πρόεδρος που είναι εξαιρετικά πρόθυμος και - θα έλεγα - απερίσκεπτος να ξυπνήσει τον κοιμισμένο δράκο Κίνα».
Ως προς τις σχέσεις των ΗΠΑ με άλλες χώρες, ο Klaas ανέφερε ότι μια παγκόσμια επανα-ισορρόπηση των δυνάμεων, που περιλαμβάνει πιο φιλικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, θα μπορούσε να δημιουργήσει «τόσο έντονη μεταβλητότητα και να αλλάξει τον υπόλοιπο κόσμο, που ενδεχομένως να γινόταν εξαιρετικά διασπαστική και να δημιουργήσει απρόβλεπτους κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου