Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Faber: Προβλέπεται συντριβή στη Wall - Ο S&P θα χάσει το 50% της αξίας του, στις 1.100 μονάδες




Ωστόσο ο γνωστός επενδυτής απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά το πότε η «κατάρρευση» των αμερικανικών αγορών μπορεί να συμβεί


Οι αμερικανικές αγορές βρίσκονται μπροστά σε μία άνευ προηγουμένου συντριβή, αναφέρει ο συντάκτης και εκδότης του Gloom, Boom & Doom, Marc Faber.

Ο bearish Marc, μέσω δηλώσεων του στο CNBC, τόνισε πως βασίζει την άποψη του στο γεγονός ότι τα ιστορικά υψηλά που καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες (ο S&P έφτασε τις 2.185,4 μονάδες!) δεν είναι αποτέλεσμα της «γνήσιας» αγοράς μετοχών, άλλα της επαναγοράς μετοχών και των συγχωνεύσεων.

«Δεν έχει παρατηρηθεί πολλές μετοχές να καταγράφουν υψηλές τιμές», επισημαίνει.

Ως αποτέλεσμα αυτής της μη «γνήσιας» ανόδου, η Wall Street θα μπορούσε να καταρρεύσει, χάνοντας έτσι τα κέρδη μίας ολόκληρης 5ετίας.

Ο δείκτης – βαρόμετρο S&P θα μπορούσε να κατρακυλήσει στις 1.100 μονάδες, χάνοντας έτσι το 50% περίπου από τη σημερινή αξία του περίπου στις 2.160 μονάδες.

«Έχω δει αρκετές φορές στη ζωή μου οι αγορές να πέφτουν 40% ή 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις έχω δει μια αγορά όπως ο Dow Jones να βουτάει 21% σε μια ημέρα.

Πολλά μπορούν αν συμβούν», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο γνωστός επενδυτής, ο οποίος επιδίδεται στις bearish προβλέψεις χωρίς να επιβεβαιώνεται τις περισσότερες φορές, απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά το πότε η «κατάρρευση» των αμερικανικών αγορών μπορεί να συμβεί…

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ποσοτική χαλάρωση την οποία υιοθετούν οι Κεντρικές Τράπεζες για να τονώσουν τον πληθωρισμό και το ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης, ο Faber υποστήριξε πως αποτελούν «πηγή έντονης μεταβλητότητας» για τις αγορές…

πηγή: www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου