Στο... ψυγείο, ελέω τροπολογίας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πέρασε το 2013, παρέχοντας ασυλία στις διοικήσεις των τραπεζών βρίσκεται η σχετική δικογραφία για τους τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια στις πολιτικές παρατάξεις. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη Βουλή και σε απάντηση σχετικής ερώτησης, την οποία είχε καταθέσει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης.
"Υπήρχε μια δικογραφία η οποία αφορούσε τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα. Αυτή τέθηκε στο αρχείο λόγω διάταξης του άρθρου 78 του ν. 4146/2013 (τροπολογία Τσουμάνη, Χριστογιάννη, Σταμενίτη) η οποία επί της ουσίας παρέχει ασυλία σε Προέδρους, στα μέλη Δ.Σ και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων. Κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι αυτό ψηφίστηκε”, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και επεσήμανε πως διάταξη, μέσω της οποίας επανέρχονται ποινικές διατάξεις, που έχουν περάσει σε αρχείο δεν υφίσταται.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από βήματος Βουλής, αναφέρθηκε και σε δικογραφία που αφορούσε σε δάνειο προς Μέσο Ενημέρωσης, με την οποία η Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε σχεδόν επί μία οκταετία. "Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένη περίπτωση δανειοδότησης ΜΜΕ από την Αγροτική Τράπεζα, μόλις διαπίστωσε καθυστέρηση οκτώ ετών – επαναλαμβάνω οκτώ χρόνια εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση στην ανάκριση – παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα προς διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών των αρμόδιων δικαστών”, είπε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός.
Αντιδράσεις απο το Ποτάμι
"Από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής μάθαμε ότι η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων, τέθηκε στο αρχείο. 'Ενα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, που αφορά εκατοντάδες εκατομμύρια σε θαλασσοδάνεια κλείνει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ή μάλλον  τη ζημιά θα την πληρώσουν πάλι οι ξεζουμισμένοι φορολογούμενοι. Κανείς δε φταίει, κανείς δεν τιμωρείται" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και προσθέτει:
"Το παλιό πολιτικό σύστημα (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) μπορεί να διαφωνεί σε πολλά, ενώνεται όμως όταν είναι να προστατεύσει τον εαυτό του. Και μη χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως άλλοθι ότι ψηφίστηκε σχετική διάταξη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είχε όλο το χρόνο να την αλλάξει, πριν μπει η υπόθεση στο αρχείο, διάθεση όμως δεν είχε. Γιατί, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά... κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Κατά τα άλλα κουνάμε το δάχτυλο στην κοινωνία και της ζητάμε κάθε μέρα και νέες στερήσεις".