Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Σοκαριστικές εικόνες απ' ό,τι απέμεινε στο σημείο της συντριβής – Μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων – Το “ωμό” μήνυμα των τζιχαντιστών!!!







- Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου
- Κόπηκε στα δυο το Airbus Α-321 της ρωσικής εταιρίας Kogalymavia
- Νεκροί και οι 224 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 25 παιδιά - Βρέθηκαν πτώματα σε ακτίνα 5 χλμ
- Τζιχαντιστές από το Σινά υποστηρίζουν πως έριξαν το αεροπλάνο
- "Ρώσοι, όπως σκοτώνετε, θα σκοτωθείτε" το μήνυμά τους, "δεν είναι πιθανό", απαντά η Ρωσία
- Αιγύπτιος πρωθυπουργός: Δεν πιστεύεται ότι υπήρξαν «παράνομες» ενέργειες
- Σε κατάσταση σοκ οι συγγενείς των θυμάτων: "Δεν θα τους ξαναδώ ποτέ..."
- Την Κυριακή ξεκινά ο επαναπατρισμός των σορών


Εικόνες που κόβουν την ανάσα. Εικόνες που ακόμη οι πάντες τις αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά. Κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω αναρτήσεων σε ρωσικά sites και το twitter. Είναι αυτός ο τόπος όπου 224 ψυχές σκοτώθηκαν; Είναι αυτό το σημείο της χερσονήσου στο Σινά όπου συνετρίβη, άγνωστο ακόμη πως και γιατί, το Airbus Α-321 της ρωσικής εταιρίας Kogalymavia;
















Σύμφωνα με το rusdialog.ru αυτός είναι ο τόπος μιας ακόμη αεροπορικής τραγωδίας, ενός ακόμη αεροπορικού δυστυχήματος που έκοψε την ανάσα της Υφηλίου, που την "πάγωσε" από τον τρόμο στην ιδέα πως ίσως οι ισχυρισμοί των τζιχαντιστών του Σινά πως εκείνοι ευθύνονται για την πτώση του αεροπλάνου είναι πραγματικοί. Οι εικόνες από το σημείο της συντριβής δείχνουν πως το μοιραίο Airbus κάηκε ολοσχερώς.








Όλα δείχνουν πως οι 224 επιβαίνοντες του αεροπλάνου δεν είχαν καμία τύχη. Όλοι τους είναι νεκροί. Ανάμεσά τους 25 παιδιά. Κανείς δεν επέζησε παρά τις πληροφορίες πως διασώστες που κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο της συντριβής στο βόρειο Σινά υποστηρίξαν ότι άκουσαν φωνές μέσα από τα συντρίμμια. Το Airbus Α-321 απογειώθηκε από το τουριστικό θέρετρο της Αιγύπτου Σαρμ ελ Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Όμως 23 λεπτά μετά την απογείωσή του εξαφανίστηκε από το ραντάρ και όπως έγινε γνωστό αργότερα συνετρίβη πάνω από το όρος Σινά. Ξαφνικά, λέγεται, άρχισε να χάνει ύψος. Πιθανολογείται πως έπεφτε κάθετα, σε ελεύθερη πτώση δηλαδή και με ταχύτητα 1.700 μέτρα το λεπτό.








Πηγή ανέφερε ότι το Airbus είχε κοπεί στα δύο, σε ένα μικρότερο κομμάτι της ουράς και σε ένα μεγαλύτερο το οποίο προσέκρουσε σε έναν βράχο. Περίπου 150 πτώματα, πολλά από τα οποία απανθρακωμένα, βρέθηκαν σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. Το αεροπλάνο έπεσε κάθετα, με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματά του να τυλιχθούν στις φλόγες.

Click4more: Αίγυπτος - Συντριβή αεροσκάφους: Θλιβερός επίλογος - "Κανένας επιζών" λένε αιγύπτιοι αξιωματούχοι - Εθνικό πένθος κήρυξε ο Πούτιν

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, σε προηγούμενο έλεγχο ρουτίνας, τον Μάρτιο του 2014, η Rostransnadzor είχε εντοπίσει παραβιάσεις όμως η εταιρεία φρόντισε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς μέσα στο χρονικό περιθώριο που της είχαν δώσει οι αρχές.

Ο τρόπος που είναι διασκορπισμένα τα συντρίμμια και τα πτώματα "αποκλείει την πιθανότητα να εξερράγη το αεροπλάνο στον αέρα", είπε μία πηγή. Αιγύπτιοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Sputnik ανέφεραν εξάλλου ότι από την πρώτη εικόνα που έχουν από το σημείο της συντριβής, αποκλείουν την πιθανότητα δολιοφθοράς στο αεροπλάνο.





Τζιχαντιαστές του Σινά: Εμείς το ρίξαμε!

Από την πρώτη στιγμή, πολλοί εξέφραζαν τις ενστάσεις τους σχετικά με τους ισχυρισμούς αιγυπτίων αξιωματούχων πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη κατάρριψης του μοιραίου αεροσκάφους. Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες τόνιζαν πως στην συγκεκριμένη περιοχή του Σινά, στην Αίγυπτο, η δράση των τζιχαντιστών ήταν κάτι περισσότερο από ενεργή, αφού πηγές ανέφεραν πως στην περιοχή έκαναν κουμάντο οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Click4more: Σάλος με βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει την κατάρριψη του αεροσκάφους από τους τζιχαντιστές!

Όλα αυτά μέχρι να γίνει ένα εφιαλτικό "τιτίβισμα". Με ανάρτησή του στο Twitter, το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ.











Το σύνολο των νεκρών είναι άπιστοι. Είναι όλοι νεκροί και ευχαριστούμε τον Αλλάχ γι’ αυτό αναφέρουν οι τζιχαντιστές, παρακλάδι του ISIS στην περιοχή του Σινά και στέλνουν μήνυμα στους Ρώσους πως δεν είναι πουθενά ασφαλείας. "Οι φωνές και τα ουρλιαχτά θα σας ακολουθούν και όπως σκοτώνετε έτσι θα σκοτωθείτε" απειλούν. Το μήνυμα κλείνει με τη φράση "ο Αλλάχ είναι ο νικητής αλλά πολλοί δεν το ξέρουν". Πιθανόν πρόκειται για φράση που περιέχεται στο Κοράνι και επαναλαμβάνεται δυο φορές.





Σε κατάσταση σοκ οι συγγενείς των θυμάτων: Δεν θα τους ξαναδώ ποτέ...

«Δεν θα τους ξαναδώ ποτέ»… Οι συγγενείς των επιβαινόντων του αεροσκάφους που συνετρίβη βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ενώ έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο Πούλκοβο στην Αγία Πετρούπολη, όπου επρόκειτο να προσγειωθεί το μοιραίο αεροσκάφος.
«Η σύζυγός μου επέβαινε σε αυτό το αεροπλάνο, είχε πάει διακοπές με τα παιδιά μας, ωστόσο χάρη στον Θεό τα παιδιά χρειάστηκε να επιστρέψουν δύο ημέρες πριν από εκείνη» περιγράφει με δυσκολία κι αφού έχει ξεσπάσει σε λυγμούς ο Νάιλ, 60 ετών, ενώ βγαίνει από το ξενοδοχείο όπου ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών φροντίζουν τους συγγενείς.






«Στις 6 το πρωί σήμερα, μου έστειλε ένα γραπτό μήνυμα από το κινητό της για να μου πει ότι θα έφευγε για το αεροδρόμιο. Τώρα όλα τελείωσαν. Πρέπει να τηλεφωνήσω στον γιο μου για να δώσει δείγμα DNA» προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση της, συνέχισε ο ίδιος.
Αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε η τραγωδία, ασθενοφόρα έσπευσαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ρωσίας. Με λεωφορεία οι αρχές μετέφεραν τις οικογένειες των θυμάτων σε ένα κοντινό ξενοδοχείο.






«Δεν καταλαβαίνω» λέει καταβεβλημένη η Άννα, μια νεαρή γυναίκα 20 ετών, προτού δεχθεί την φροντίδα δύο γιατρών. «Δεν θα τους ξαναδώ ποτέ» επαναλαμβάνει χωρίς να το πιστεύει η Έλλα Σμίρνοβα, 25 ετών, που πήγε να αναζητήσει τους γονείς της.
Η Ιρίνα Σεμιόνοβα, 35 ετών, δείχνει στο τηλέφωνό της μια φωτογραφία της φίλης της Νατάσα να φοράει το μαγιό της και τα γυαλιά ηλίου της. Λίγο πριν επιβιβαστεί στο ρωσικό αεροσκάφος της είχε τηλεφωνήσει:
«Είχε επισκεφθεί τα καταστήματα με τα αφορολόγητα προϊόντα στο Σαρμ Ελ Σέιχ, μου είπε ότι μου είχε αγοράσει ένα άρωμα».

Στο μεταξύ, οι πρώτες σοροί των θυμάτων αναμένεται να επαναπατριστούν αύριο, γνωστοποίησε ο Ρώσος αξιωματούχος.«Το πρώτο αεροσκάφος αναμένεται αύριο… Κάθε αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και 80 σορούς» προσέθεσε ο ίδιος.
Αιγύπτιος πρωθυπουργός: Δεν πιστεύεται ότι υπήρξαν «παράνομες» ενέργειες

O πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ δήλωσε σήμερα ότι είναι αδύνατο να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά ώσπου να ολοκληρωθεί η εξέταση του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους, ωστόσο δεν πιστεύεται ότι υπήρξαν «παράνομες» ενέργειες που να οδήγησαν στη συντριβή του.
Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός επισήμανε σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες είναι πλέον σχεδόν μηδαμινές και ότι μια ομάδα Ρώσων ειδικών θα μεταβεί στην Αίγυπτο αργότερα σήμερα.
Η χώρα εξάλλου προετοιμάζεται προκειμένου να υποδεχθεί τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.






Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Ερευνών και Αναλύσεων για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας (BEA) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει αύριο στην Αίγυπτο δύο από τους ερευνητές της με τη συνοδεία έξι τεχνικών συμβούλων της Airbus προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες για το αεροπορικό δυστύχημα.
Επιπλέον θα μεταβούν στην χώρα δύο ερευνητές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γερμανίας (BFU), που θα εκπροσωπούν την κατασκευάστρια εταιρεία, και τέσσερις ερευνητές της αντίστοιχης υπηρεσίας της Ρωσίας (MAK), εκ μέρους της χώρας όπου ανήκε η αεροπορική εταιρεία, διευκρίνισε η BEA σε ένα δελτίο Τύπου.



ΠΗΓΗ newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου