Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Richards: Γιατί τα νέα μέτρα 8 δισ. που προτείνει η Ελλάδα θα συντρίψουν για άλλη μια φορά την οικονομία!





«Όταν βλέπω τίτλους που αναφέρουν ότι η νέα, επικείμενη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών προσφέρει ελπίδα, αναρωτιέμαι σε πιο σύμπαν ζουν οι συντάκτες», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Richards Τα μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ που πρότεινε η Ελλάδα στους δανειστές της θα οδηγήσουν για άλλη μια φορά στη συντριβή της ελληνικής οικονομίας, προειδοποιεί ο οικονομολόγος Sean Richards.
«Όταν βλέπω τίτλους που αναφέρουν ότι η νέα, επικείμενη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών προσφέρει ελπίδα, αναρωτιέμαι σε πιο σύμπαν ζουν οι συντάκτες», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Richards.
O κύκλος που έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνει την εφαρμογή μέτρων λιτότητας από την Ελλάδα, τα οποία ακολουθεί η οικονομική αδυναμία και πολλές φορές η κατάρρευση.
Ακολουθώντας αυτό το δρόμο, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε πάνω από 25% ενώ οι μισθοί μειώθηκαν κατά ένα τρίτο, σημειώνει ο οικονομολόγος.
Η συνταγή που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν τόσο κακή ώστε να διδαχθεί κανείς από αυτή και να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη.
Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση, εάν επαναλάβεις τα ίδια λάθη είσαι τρελός!
Σύμφωνα με τον Ruichards ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι ένας από τους λόγους της ελληνικής κρίσης είναι η αδυναμία συλλογής φόρων, ειδικότερα όσον αφορά τους πλούσιους και τους ολιγάρχες.
Για αυτό η επιβολή νέων, υψηλότερων φόρων είναι λάθος.
Φαίνεται πως είχε δίκιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner όταν υποστήριζε ότι οι ηγέτες του ευρώ θέλουν να τιμωρήσουν την Ελλάδα, καταλήγει ο οικονομολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου