Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Σκληρή στάση από το Eurogroup: Οι Έλληνες σκάβουν τον τάφο τους - Εκτός ελέγχου η κατάσταση!


«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου καθώς δεν υπάρχει κανένα σχέδιο»

Σκληρή στάση φαίνεται πως τηρούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ενόψει του αυριανού – κρίσιμου Eurogroup, το οποίο θα κρίνει την τύχη της Ελλάδας.
Ειδικότερα, αξιωματούχος του Eurogroup, υπό το πέπλος της ανωνυμίας, σημειώνει πως «οι Έλληνες σκάβουν μόνοι τους τον τάφο».
Μιλώντας στο γερμανικό οικονομικό πρακτορείο MNI, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε πως οι Έλληνες λαθεμένα υποστηρίζουν πως οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, διέτεινε πως επίσης λαθεμένη είναι και η εκτίμηση των Ελλήνων πως ο J.C. Juncker θα στηρίξει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης.
«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου καθώς δεν υπάρχει κανένα σχέδιο» σημείωσε εν συνεχεία, υιοθετώντας μία άκρως πεσιμιστική προσέγγιση.
«Οι Έλληνες σκάβουν τον τάφο τους» κατέληξε χαρακτηριστικά.
Πάντως, νωρίτερα ο J. Dijsselbloem υπογράμμισε την ετοιμότητα του Eurogroup να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.
"Το Eurogroup είναι ανοιχτό σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση", δήλωσε ο Ολλανδός αξιωματούχος.
"Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ξεκινούν", πρόσθεσε.
Ωστόσο ο Dijsselbloem έχει ήδη αποστείλει αυστηρό τελεσίγραφο προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Ελλάδα ή θα υποβάλλει αίτημα για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος μέχρι το τακτικό Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, ή θα χάσει τη χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους εταίρους της, προειδοποίησε στις 6/2 ο Ολλανδός αξιωματούχος.
"Η Ελλάδα πρέπει να υποβάλλει αίτημα για παράταση του μνημονίου το αργότερο έως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου", εξηγεί.
"Δεν κάνουμε συμφωνίες για προγράμματα - γέφυρα", διεμήνυσε, στον ίδιο αυστηρό τόνο, το μεσημέρι της Παρασκευής 6/2, ο πρόεδρος του Eurogroup.

ΠΗΓΗ bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου