Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Βρέθηκε άγνωστη φυλή Ινδιάνων στον Αμαζόνιο!!!



Μέλη μιας άγνωστης φυλής του Αμαζονίου ήρθαν εσκεμμένα σε επαφή με ανθρωπολόγους τον περασμένο μήνα όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βραζιλίας. Η συνάντηση όμως δεν αποκλείεται να ήταν η αρχή μιας τραγωδίας, καθώς άλλες φυλές ιθαγενών που βγήκαν στο παρελθόν από την απομόνωση τελικά αποδεκατίστηκαν από ασθένειες όπως η γρίπη.

Από τις αρχές Ιουνίου, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Science, χωρικοί που ζουν στο Άνω Ενβίρα, στην πολιτεία Άκρε της Βραζιλίας, ανέφεραν ότι δέχονταν επιθέσεις από ομάδα περίπου 35 ιθαγενών τους οποίους δεν αναγνώριζαν.

Η κυβερνητική οργάνωση Funai, αρμόδια για θέματα γηγενών, ακολουθεί από το 1987 την πολιτική της μη επαφής με άγνωστες φυλές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως κρίθηκε ότι η νέα φυλή μπορεί να κινδυνεύει, οπότε η Funai έστειλε αποστολή γιατρών, ανθρωπολόγων και άλλων ειδικών.

Η μεγάλη στιγμή ήρθε στις 29 Ιουνίου, όταν οι ιθαγενείς ήρθαν σε ειρηνική επαφή με τους επιστήμονες της κυβέρνησης.

Ηταν η πρώτη επίσημη επαφή με απομονωμένη φυλή από το 1996, λέει η Funai.

Ανθρωπολόγοι και άλλοι ερευνητές ταξίδεψαν στην περιοχή και πέρασαν τρεις εβδομάδες εξετάζοντας τους νεοφερμένους και προσπαθώντας να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Σήμερα, λιγότερο από ένα μήνα μετά, οι φόβοι των ανθρωπολόγων επιβεβαιώθηκαν: Η μυστηριώδης φυλή του Αμαζονίου που ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον έξω κόσμο τον περασμένο μήνα έχει ήδη μολυνθεί με γρίπη, μια ασθένεια που είχε οδηγήσει στην εξαφάνιση πολλές ακόμα φυλές της περιοχής.

Η Funai επιβεβαιώνει τώρα ότι ορισμένα μέλη της φυλής προσβλήθηκαν από γρίπη, στην οποία πιστεύεται ότι δεν έχουν καθόλου ανοσία.

Η μετάδοση ασθενειών όπως η γρίπη, η ιλαρά και η ελονοσία ήταν ακριβώς αυτό για το οποίο προειδοποιούσαν οι ανθρωπολόγοι, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Science.

Από τις εκατοντάδες έως χιλιάδες φυλές αυτοχθόνων που εξαφανίστηκαν από τη λεκάνη του Αμαζονίου μετά την άφιξη των ευρωπαίων κατακτητών, πολλές έπεσαν θύματα τέτοιων καινοφανών ασθενειών.


Η ιστορία μπορεί τώρα να επαναλαμβάνεται, καθώς η μυστηριώδης φυλή στο Άνω Ενβίρα ανέφερε ότι είχε δεχθεί επιθέσεις από ξένους, πιθανώς λαθρεμπόρους που μεταφέρουν κοκαΐνη μέσα από τη ζούγκλα.

Σύμφωνα με τον Άνταμ Μπάουερ-Γκόουλντεν, πρόεδρο του Συνασπισμού Σωτηρίας του Υγρού Τροπικού Δάσους, ο οποίος εξέτασε το ρουχισμό και τις κομμώσεις των μυστηριωδών κυνηγών, η φυλή δεν αποκλείεται να αποτελεί μέρος της ευρύτερης ομάδας των Τσιτονάουα που επιζεί στην περιοχή των ποταμών Ζινάν στην Αυστραλία και Γιουρούα στο Περού.

Ο ποταμός Ζινάν βρίσκεται πάνω σε περάσματα που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι κοκαΐνης, οι οποίοι είναι πιθανό να «εκδίωξαν τα μέλη της φυλής από τη γη τους».

Τα μέλη της φυλής που ήρθαν σε επαφή με τη Funai εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης, αργότερα όμως επέστρεψαν πίσω στο δάσος και παραμένει άγνωστο αν μεταφέρουν μαζί τους το δυνητικά θανατηφόρο ιό.

Η Funai θα στείλει νέα αποστολή στην περιοχή τον επόμενο μήνα, ίσως όμως θα είναι αργά.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το περιστατικό του περασμένου μήνα ήταν η πρώτη επίσημη επαφή με απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου από το 1996.

Στο υγρό τροπικό δάσος δεν αποκλείεται να υπάρχουν δεκάδες ή εκατοντάδες φυλές με ελάχιστη ως καθόλου επαφή με τον έξω κόσμο.

πηγές ΕΔΩ και ΕΔΩ

In.gr
το είδαμε ΕΔΩ
ΠΗΓΗ Koukfamily.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου