Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«Με μαύρες βαλίτσες μετέφεραν τις μίζες»

«Με μαύρες βαλίτσες μετέφεραν τις μίζες»


Για «μαύρες βαλίτσες με χρήματα από τα εξοπλιστικά προγράμματα» έκανε λόγο ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων, Αντώνης Κάντας, απολογούμενος για τρίτη συνεχόμενη μέρα ενώπιον ανακριτές.

Απαντώντας σε βροχή ερωτήσεων των ανακριτών, Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου, ο κατηγορούμενος μίλησε και για πολιτικά πρόσωπα. Φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω αποδείξεις, αλλά από τη στιγμή που έδιναν σε μένα μίζες, θεωρώ απίθανο να μην έπαιρναν οι “πάνω” και οι “κάτω” από μένα», υπονοώντας σαφώς διευθυντές, μέλη αρμοδίων επιτροπών αλλά και υπουργούς.

Ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος είχε διατελέσει στην ίδια θέση (για ένα τετράμηνο) και επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι δεν υπέγραψε καμία σύμβαση καθώς ο κ. Παπαντωνίου τον είχε βάλει στον… πάγο.

Ο κατηγορούμενος είπε επίσης πως οι μίζες δεν διακινούνταν μόνο μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και με μαύρες βαλίτσες για να χάνονται τα ίχνη. Ο ίδιος-σύμφωνα με πληροφορίες- αναφέρθηκε σε συνολικά οκτώ πρόσωπα που τον δωροδόκησαν για να επιλέξει συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ υποστήριξε ότι οι επίμαχες συμβάσεις μέσω των οποίων διακινήθηκαν μίζες φτάνουν τις 10.

ΠΗΓΗ Ζοugla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου