Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ο Σαμαράς στηρίζει Βενιζέλο στο σκάνδαλο των υποβρυχίων & κάνει συνένοχη τη ΝΔ!!



Μείζον θέμα για την κυβέρνηση προκύπτει μετά την ανακοίνωση στήριξης του Ε. Βενιζέλου στην υπόθεση της σκανδαλώδους σύμβασης του 2010 για τα υποβρύχια που εξέδωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προφανώς μετά από εντολή του Α. Σαμαρά.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάνει τη Ν.Δ. συμμέτοχη και συνένοχη σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων για να σώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από το εδώλιο, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκαλώντας ωστόσο ήδη σφοδρές αντιδράσεις εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του.
Στην ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για «για συνθήκες διαφάνειας» στη σύμβαση του 2010.
Στη σύμβαση που προέβλεπε πληρωμές 1,3 δις ευρώ χωρίς να κοπεί ούτε μία λαμαρίνα για τα νέα υποβρύχια, ενώ οι Έλληνες φορολογούμενοι είχαν πληρώσει 2,33 δις ευρώ και το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραλάβει μόνο ένα πλοίο.
Στη σύμβαση που ενώ ο κ. Βενιζέλος υποστήριζε πώς η Ferrostaal δεν είχε καμία εμπλοκή εμφανίζεται να έχει συνέχεια στο έργο των υποβρυχίων. Είναι η γερμανική εταιρεία που μοίρασε τις «μίζες» αποδεδειγμένα σε Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους την περίοδο 2000-2003 για να πάρει το έργο.
Ο κ. Κεδίκογλου μιλάει για «εκτέλεση ειδικού νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένας γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί». Για την ακρίβεια όμως πρόκειται για μία σύμβαση-σκάνδαλο που πήγε να αντικαταστήσει μία παλιά σύμβαση-σκάνδαλο με επιβάρυνση όμως για το Δημόσιο 1,3 δις ευρώ.
Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαγράφει» τους βουλευτές της Ν.Δ. και αφήνει έκθετο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο λέγοντας πώς «αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποια άποψη είχε κάθε κόμμα την εποχή εκείνη για την μία ή την άλλη επιλογή».
Σημειώνεται πώς η Ν.Δ. δεν είχε ψηφίσει τη σύμβαση του 2010 καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου-κάλυψη στον κ. Βενιζέλο ήρθε λίγες ώρες πριν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δώσει συνέντευξη Τύπου. Έ, που να περιμένει τέτοιο δώρο απο τον κ. Σαμαρά. "Υπάρχει ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και με καλύπτει"είπε και πρόσθεσε πώς "η σύμβαση του 2010 ήταν απόφαση εκείνης της κυβέρνησης, θέση της κυβέρνησης Παπαδήμου και της σημερινής".
Το όλο θέμα έχει ανακύψει μετά την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με τη σύμβαση του 2010 που υπέγραψαν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπακωνσταντίνου.
Πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. εμφανίζονται πρόθυμοι να ψηφίσουν την παραπομπή τους, λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από το τεράστιο σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Πρώτος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος «άδειασε» από το βήμα της Βουλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών θυμίζοντας πώς έχουν πληρωθεί 2,33 δις ευρώ για την αρχική σύμβαση των υποβρυχίων και άλλα 362 εκατ. ευρώ για την σύμβαση του 2010 χωρίς να έχει κοπεί ούτε μία λαμαρίνα και έχοντας παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό μόνο ένα υποβρύχιο.
Το γεγονός πυροδότησε την κόντρα των δύο κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης με ανταλλαγή βαριών χαρακτηρισμών, ενώ στο πλευρό του υπουργού Εθνικής Άμυνας τάχθηκαν πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. που δεν είχαν ψηφίσει τη σύμβαση στη Βουλή καταγγέλλοντας «οσμή σκανδάλου» (Θεόφιλος Λεονταρίδης τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ.) και «σύμβαση με επαχθέστερους όρους χωρίς εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης» (Γιάννης Μιχελάκης εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.).
Τη στάση της Ν.Δ. ως αντιπολίτευση εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ που ανέβασε χθες ακόμη περισσότερο τους τόνους και έβαλε πλώρη για την Εξεταστική Επιτροπή με σκοπό να καθίσει στο σκαμνί τον Ε. Βενιζέλο.
Ο Α. Σαμαράς όμως τείνει χέρι βοηθείας στον κ. Βενιζέλο και φαίνεται πώς θα βουλιάξουν και οι δύο μαζί. Ήδη η κίνηση του έχει βγάλει στα «κάγκελα» τους βουλευτές της Ν.Δ., ενώ έχει προκαλέσει και τη δυσφορία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου.
Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου:
«Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα κατά του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού είναι ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική με μόνο στόχο την κυβέρνηση και την εξυπηρέτηση της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει περιέλθει σε στρατηγικό αδιέξοδο και δεν έχει τίποτα ουσιαστικό και υπεύθυνο να πει για την πορεία της χώρας.

Οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στο ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2010-11 έγιναν υπό συνθήκες διαφάνειας και σε εκτέλεση ειδικού νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένας γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί λόγω των κακών αρχικών συμβάσεων. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποια άποψη είχε κάθε κόμμα την εποχή εκείνη για την μία ή την άλλη επιλογή. Το βέβαιο είναι ότι οι επιλογές έγιναν με απόλυτη διαφάνεια από την ίδια τη Βουλή προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική λύση- υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες- για τα συμφέροντα του δημοσίου και της εθνικής οικονομίας.

Γι’ αυτό και τώρα η θέση της κυβέρνησης έχει ως βάση το νόμο του 2010. Στόχος μας είναι η διάσωση των ναυπηγείων και η ολοκλήρωση και παραλαβή των υποβρυχίων, που με βάση το νόμο αυτό έχουν περιέλθει στην κυριότητα του δημοσίου.

Η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα εμπλεκόμενα μέρη είναι δύσκολη. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι οι συντονισμένες ενέργειες όλων των συναρμοδίων υπουργείων που ακολουθούν την ενιαία αυτή γραμμή, θα αποδώσουν σύντομα αποτελέσματα χάριν της εθνικής ναυπηγικής υποδομής, των εργαζομένων και των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού.

Επισημαίνουμε στον κ. Τσίπρα πως αυτή την ώρα κάθε απόπειρα διάσπασης του εσωτερικού μετώπου απέναντι στην ιδιοκτησία των ναυπηγείων τροφοδοτεί εκούσια ή ακούσια με επιχειρήματα τους αντιδίκους του ελληνικού δημοσίου
».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου