Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

H ΑΠΑΤΗ & ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Τα παραχωρούν αντί 261 εκατ. και θα πληρώσουμε 600 εκατ. για τα νοικιάσουμε!!



Σε απίστευτη απάτη, σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, εξελίσσεται η υπόθεση της «αξιοποίησης» των 28 ακινήτων του Δημοσίου. Το ΤΑΙΠΕΔ παραχώρησε την εκμετάλλευση τους στις εταιρείες real estate των τραπεζών Εθνικής και Eurobank για 20 χρόνια αντί του ποσού των 261,3 εκατ. ευρώ και αυτές θα τα  νοικιάσουν στο Δημόσιο αντί 30 εκατ. ευρώ το χρόνο. Δηλαδή θα εισπράξουν 600 εκατ. ευρώ.
Η επαχθής αυτή συμφωνία που να συντελέστηκε στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων αποδεικνύει πώς η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή των σχέδιο του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Πιθανόν αυτό να διευκολύνει και η καθυστέρηση στην εξέλιξη των λεγόμενων αποκρατικοποιήσεων. Περνάει ο χρόνος, πιέζει η τρόικα για έσοδα και η κυβέρνηση ξεπουλάει τα ασημικά έναντι πινακίου φακής.
Με συμβούλους τις εταιρείες Eurobank Equities Investment Firm A.E. και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας Α.Ε. το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στη σύμβαση «εκμετάλλευσης» των 28 ακινήτων «φιλέτων» του Δημοσίου στις εταιρείες Real Estate των δύο αυτών τραπεζών. Τι ακριβώς προβλέπει η συμφωνία; 
Το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει 261,3 εκατ. ευρώ, τα οποία εντός 10ημέρου αυστηρά, όπως λέει ο νόμος που διέπει τη λειτουργία του, θα μεταβούν στον ειδικό λογαριασμό χρέους. Δηλαδή θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή των δανειστών.
Ωστόσο το Δημόσιο υποχρεώνεται να πληρώνει ενοίκιο στους καινούργιους ιδιοκτήτες για μια περίοδο 20 ετών, ύψους 30 εκ. ευρώ ετησίως. Δηλαδή έλαβε 261,3 εκατ. για να πληρώσει 600 εκατ. ευρώ, τα οποία ως τώρα δεν πλήρωνε, και τα οποία θα βγουν από τον προϋπολογισμό, από τις τσέπες των φορολογούμενων.
Κι αυτό γιατί μεταξύ των ακινήτων είναι το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της πρωτεύουσας αλλά και της περιφέρειας.
Το Δημόσιο, δεν φτάνει που θα «ξεσπιτωθεί» κι από νοικοκύρης θα γίνει νοικάρης, αλλά υποχρεώνεται κι από πάνω να αναλάβει τα κόστη συντήρησης των κτιρίων, τα έξοδα ασφαλίστρων, τους φόρους και τους δασμούς.
Οι νέοι κάτοχοι των ακινήτων έχουν μόνο την υποχρέωση να επενδύσουν περίπου 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των κτιρίων.
Το πλέον εξοργιστικό όμως είναι πώς όλο αυτό το deal το πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Αυτοί πληρώνουν τόσο τα λεφτά που κατέβαλαν οι τράπεζες για την 20ετή παραχώρηση σε αυτές των ακινήτων, αυτοί θα πληρώνουν και τα ενοίκια που θα καταβάλει τη Δημόσιο στις τράπεζες.
Κι αυτό γιατί τα χρήματα των τραπεζών προέρχονται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που εξασφάλισε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αυτά τα πληρώνουμε εμείς.
Η κυβέρνηση όχι μόνο εξαθλιώνει τον Ελληνικό Λαό αλλά τον εμπαίζει και από πάνω προχωρώντας σε δήθεν ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν διπλά. Εξυπηρετεί όμως τα συμφέροντα, εγχώρια και μη, και ικανοποιεί την τρόικα, που θέλουν να ρουφίξουν το αίμα των Ελλήνων.
ΠΗΓΗ defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου