Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Προβλέψεις - σοκ για την Ελλάδα από τη Citigroup - Σε ύφεση η οικονομία μέχρι το 2015! Ανάπτυξη 0,9% το 2016 - Ορόσημο τα stress tests των ελληνικών τραπεζών - Μόνη βιώσιμη λύση το νέο haircut στο χρέος!!!

Δέσμια της ύφεσης μέχρι και το... 2015 θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, προειδοποιεί η Citigroup, πηγαίνοντας κόντρα στις προβλέψεις ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη το 2014.


"Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2016!", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στη 48σέλιδη έκθεσή τους "Global Economic Outlook and Strategy: October 2013", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.

Πιο αναλυτικά, η Citigroup προβλέπει την πορεία της ελληνικής οικονομίας ως εξής:
- Ύφεση -3,8% το 2013
- Ύφεση -2,9% το 2014
- Ύφεση -1,4% το 2015
- Ανάπτυξη 0,9% το 2016
- Ανάπτυξη 1,3% το 2017

Όπως υποστηρίζει η Citigroup, στη νέα αυτή έκθεσή της, αγκάθι για την Ελλάδα παραμένει το δημοσιονομικό κενό του 2014, για την κάλυψη του οποίου, όπως σημειώνει, θα απαιτηθεί νέος γύρος σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας.
Η αμερικανική τράπεζα κάνει ειδική μνεία και στην κρισιμότητα του νέου γύρου των stress tests των ελληνικών τραπεζών, τα αποτελέσματα των οποίων θα ρίξουν φως στην κατάσταση του ελληνικού banking, στη μετά την ανακεφαλαιοποίηση εποχή.
Εστιάζοντας η Citigroup στο φλέγον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, επισημαίνει πως κάθε επίσημη συζήτηση για το εν λόγω θέμα παίρνει αναβολή για τα μέσα του 2014.
"Μια νέα, μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα, είναι η μοναδική βιώσιμη επιλογή για το ελληνικό χρέος. Ωστόσο η επιλογή αυτή είναι σαφές πως έχει μεγάλο πολιτικό κόστος", σημειώνει η αμερικανική τράπεζα και προσθέτει: Οι συνεχείς αναβολές στην κατεύθυνση διευθέτησης του ελληνικού χρέους αποδεικνύουν το αυτονόητο: Το θέμα ήταν, είναι και θα είναι αγκάθι για τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Για το σύνολο της Ευρωζώνης, η Citigroup προειδοποιεί πως καίρια θέματα πολιτικού χαρακτήρα παραμένουν άλυτα, γεγονός που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει... επεισοδιακής φύσεως αβεβαιότητας. Το χρέος παραμένει υψηλό για όλες τις χώρες της περιφέρειας και η τραπεζική ένωση βρίσκεται ακόμη σε εμβρυακό στάδιο...

πηγή www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου