Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Αντιμέτωπος με το γιγαντιαίο πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο των Ναυπηγείων ο Βενιζέλος!!


¬≈Õ…∆≈Àœ” ≈- ”¡÷¡ … -  ”’Õ¡Õ‘«”«
Αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο των τελευταίων ετών βρίσκεται ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η σύμβαση που υπέγραψε στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον Λιβανέζο επιχειρηματία Ισκαντάρ Σάφα για την εκχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με το συμβολικό τίμημα του ενός ευρώ, αποτελεί καραμπινάτη περίπτωση απιστίας σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
Ο κ. Βενιζέλος παρέδωσε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όχι στην Αμπουντάμπι Μαρ, όπως ισχυριζόταν, αλλά σε μια θυγατρική της εταιρία σφραγίδα, που έχει μετοχικό κεφάλαιο 600 δολάρια. Με την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Βενιζέλος απήλλαξε από κάθε αστική ευθύνη το γερμανικό κολοσσό HDW, ο οποίος εισέπραξε 2,5 δις. ευρώ από το Ελληνικό δημόσιο για τη ναυπήγηση των υποβρυχίων και τελικά παρέδωσε μόνο ένα σαράβαλο, που γέρνει και δεν υπάρχει ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Οι Γερμανοί της HDW που λάδωσαν ολόκληρο το Ελληνικό πολιτικό σύστημα, μέσω εταιριών, όπως η Φέροσταλ και η ΜΙΕ, του Μιχάλη Ματατού, ο οποίος καταζητείται εδώ και χρόνια, την έβγαλαν καθαρή με την επίμαχη σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Βενιζέλος.
Ενώ θα έπρεπε ο κ. Βενιζέλος, να απαιτήσει την επιστροφή των 2,5 δις. ευρώ από την HDW, με την επίμαχη σύμβαση όλες οι υποχρεώσεις μεταβιβάζονται σε εταιρία περιορισμένης ευθύνης, του Λιβανέζου επιχειρηματία Ισκαντάρ Σάφα, που δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο και έχει μετοχικό κεφάλαιο 600 δολάρια.
Ο κ. Βενιζέλος, αφού απήλλαξε τους Γερμανούς, φρόντισε στη συνέχεια να τροφοδοτήσει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, την εταιρία του Ισκαντάρ Σάφα, η οποία ανέλαβε να υλοποιήσει το πρόγραμμα της ναυπήγησης των υποβρυχίων, χωρίς να έχει την τεχνική δυνατότητα.
Ο Ισκαντάρ Σάφα εισέπραττε το πακτωλό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας χωρίς να πραγματοποιεί καμία απολύτως εργασία στα υποβρύχια.
Χρησιμοποιώντας εκβιαστικές μεθόδους, ο Λιβανέζος επιχειρηματίας άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους προκειμένου να πιέσει για τη συνέχιση των οικονομικών ενισχύσεων από το υπουργείο Άμυνας.
Το σίγουρο είναι ότι οι εργασίες για το πρόγραμμα των υποβρυχίων δεν πρόκειται να συνεχιστούν γιατί η εταιρία του Ισκαντάρ Σάφα, δεν έχει τέτοια δυνατότητα. Τα Ναυπηγεία θα βάλουν λουκέτο.
Η HDW γλίτωσε αποζημιώσεις 2,5 δις. ευρώ που έπρεπε να εισπράξει το Ελληνικό δημόσιο και μερικές εκατοσταριές εκατομμύρια ευρώ, έχουν κάνει φτερά για το Λίβανο.
Το λόγο για το γιγαντιαίο πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο, έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου