Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Δώρο αξίας 3 δις ευρώ στον Μπόμπολα, επειδή τον περασμένο χειμώνα... έβρεξε πολύ!



Στη Βουλή έφερε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας το σκάνδαλο με την απευθείας ανάθεση ενός εκ των μεγαλύτερων λιγνιτωρυχείων της χώρας στην εταιρεία «Άκτωρ», που ανέδειξε η βουλευτής των ΑΝΕΛ και αρμόδια τομεάρχης του κόμματος, κ. Ραχήλ Μακρή.

«Μόνον οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν αισθάνθηκαν την… οσμή σκανδάλου στην συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση, καθώς στην εργολαβική πιάτσα λέγεται ότι στην πραγματικότητα, το λιγνιτωρυχείο το έχουν πάρει όλοι μαζί οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι με το μικρότερο μίσθωμα, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος, σημειώνοντας επίσης ότι στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε μετείχαν άλλες τρεις εταιρείες, οι οποίες συγκέντρωσαν μεγαλύτερη βαθμολογία, αλλά όλως περιέργως μηδενίστηκαν και οι τρεις από την αρμόδια επιτροπή.

«Μάλλον, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα… δώρο αξίας 3 δις ευρώ στην τεχνική εταιρεία του εθνικού εργολάβου, κ. Γ. Μπόμπολα» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος, χαρακτηρίζοντας ως αστειότητες, τις δικαιολογίες που χρησιμοποιήθηκαν.

«Επειδή τον περασμένο χειμώνα… έβρεξε πολύ, επικαλέστηκαν λόγους δημοσίου συμφέροντος!», τόνισε χαρακτηριστικά.


Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η υπογραφή «έπεσε» την ίδια μέρα (σ.σ.: 25 Ιουνίου) που έγινε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, μετά την αποχώρηση Κουβέλη, οπότε κινδύνευε και η ίδια η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά!
«Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, ό,τι κι αν λέγεται» παρατήρησε ακόμα ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας πως το θέμα «φυσικά και δεν προβλήθηκε από κανένα χρυσοπληρωμένο φερέφωνο της μιντιακής διαπλοκής, ενώ όλοι μπορούν να καταλάβουν τι θα γινόταν και πόσα πρωτοσέλιδα θα γέμιζαν, εάν για παράδειγμα, η ανάθεση γινόταν επί κυβερνήσεως Καραμανλή σε οποιονδήποτε άλλο εργολάβο. Τώρα όμως δεν ανοίγει μύτη… Όπως δεν άνοιξε ούτε με την εξόφληση των δανείων του Μεγάρου Μουσικής από το κράτος ή με τους διορισμούς των πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μπιρμπίλη, Λιντζέρη, Παπουτσή, Γιαννακοπούλου, Παπαχρίστου και τόσων άλλων, σε επίζηλες θέσεις, εντός και εκτός χώρας».

Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΗΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ… ΒΑΤΟΠΕΔΙ
Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος τονίζει ότι την υπογραφή του στην ανάθεση των Λιγνιτορυχείων Βεύης, έβαλε «ένας άνθρωπος που δεν ψηφίστηκε, που ο Ψυχάρης τον χαρακτήρισε καρπαζοεισπράκτορα, αλλά που ο κ. Σαμαράς τον έβαλε στην θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και ο οποίος παρέβλεψε ακόμα και τον κίνδυνο της δικαστικής περιπέτειας προκειμένου να εξυπηρετήσει τους… εντιμότατους φίλους της κυβέρνησης!».

«Δεν φοβάται, ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Βενιζέλος μήπως μπει ολόκληρη η κυβέρνηση σε μία νέα περιπέτεια, εάν κάποιος εισαγγελικός λειτουργός ανακαλύψει το… δωράκι των 3 δις στην εταιρεία Άκτωρ και δεν πεισθεί από το αιτιολογικό του υφυπουργού που αναφέρει ότι η συγκεκριμένη, είναι η μόνη αξιόπιστη εταιρεία της χώρας; Δεν ντράπηκε όμως και κανένας από όλους τους άλλους υπουργούς, ακόμα και όταν ένας βουλευτής από τα μικρόφωνα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή είπε: Δρόμοι, σιδηροδρομικά έργα, όλα πάνε στην ΑΚΤΩΡ. Καλά, δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη εταιρεία στην Ελλάδα. Απευθείας και τα λιγνιτωρυχεία;» πρόσθεσε ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, σημειώνοντας επίσης, ότι η σύμβαση που υπογράφτηκε είναι διάτρητη, καθώς η διαδικασία καθορίστηκε με μία υπουργική απόφαση που δεν δημοσιεύθηκε ούτε σε ΦΕΚ, ούτε στη «Διαύγεια» και θυμίζει πολύ την υπόθεση Βατοπεδίου.

ΘΑ ‘ΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ
Καταλήγοντας, ο κ. Νικολόπουλος τονίζει: «Δυστυχώς για όλους τους επίορκους, ούτε ο λαός, ούτε όσοι ψήφισαν τον… αντιμνημονιακό Σαμαρά, ούτε η δικαιοσύνη τρώνε κουτόχορτο. Πρέπει να απολογηθούν και θα έρθει η ώρα να απολογηθούν! Για όλα τα σκάνδαλα και τις ανομίες τους! Για τα πολλά… δωράκια που χάρισαν στη ντόπια διαπλοκή την ώρα που ο λαός πεινάει. Δίπλα στο σκάνδαλο της Ολυμπίας Οδού, έρχεται και το σκάνδαλο των ορυχείων της Βεύης…».


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/10/3_18.html#ixzz2iOjOk99I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου