Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Δεμένες οι κατηγορίες κατά Ε.Βενιζέλου για τη σύμβαση του 2010" - Τα έγγραφα που "καίνε" τον Ε.Βενιζέλο!!

Απόλυτα δεμένες θεωρεί τις κατηγορίες σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στα χέρια του τη σύμβαση Neptune II που υπέγραψε το 2010 και η οποία προβλέπει χρονοδιάγραμμα πληρωμών ύψους 1.321.000.000 ευρώ χωρίς να δεσμεύει στο 
παραμικρό το νέο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα να… κόψει λαμαρίνα ή να βάλει μία βίδα στα δύο επιπλέον υποβρύχια Type 214 κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για τον κ. Βενιζέλο είναι και τα στοιχεία που αποκάλυψε σήμερα το «defencenet.gr», σύμφωνα με τα οποία υπάρχει εμπλοκή της Ferrostaal και στη σύμβαση που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 2010.

Σημειώνεται πώς ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωνε για το αντίθετο τη στιγμή που αποκαλύπτονταν πώς η Ferrostaal είναι αυτή που έχει δώσει «μίζες» εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους για να πάρουν το συμβόλαιο των υποβρυχίων οι Γερμανοί.

Με τα δεδομένα αυτά και τις συνθήκες που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό θεωρείται σχεδόν βέβαιο πώς αν κατατεθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή θα στηριχθεί και από βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι στο παρελθόν έχουν ταχθεί κατά της σύμβασης του κ. Βενιζέλου και τον έχουν επικρίνει σφόδρα για τους χειρισμούς στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι έχοντας πληρώσει περίπου 2,3 δις ευρώ για τα τέσσερα γερμανικά υποβρύχια Type 214, θα έπρεπε να καταβάλουν κάτι παραπάνω από 1,3 δις ευρώ για να τα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό, όπως επίσης να παραλάβει το αναβαθμισμένο «Ωκεανός» και αντί δύο εκσυγχρονισμένων Type 209/1200 ισάριθμα καινούργια Type 214.

Ο κ. Βενιζέλος με τα τραγικά αυτά στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος του σκανδάλου επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, από το 2000 που ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπέγραψε την αρχική σύμβαση έως το 2010 με τα δικά του πεπραγμένα, επιχαίρει που καταφέραμε να πάρουμε το «Παπανικολής» μετά από χρόνια καθυστερήσεων και εργασιών για να πάρει τα… ίσια του.

Πρόλαβαν μάλιστα οι υπουργοί της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος να δώσουν από το 1,3 δις ευρώ συνολικά 362 εκατομμύρια ευρώ στους Γερμανούς και το νέο αφεντικό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κ. Σάφα.

Τα 132 εκατ. ευρώ εξ αυτών αφορούσαν σε πληρωμές για τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων Type 214 τη στιγμή που η διοίκηση δεν είχε προχωρήσει ούτε καν στην παραγγελία μίας λαμαρίνας και άφηνε τους εργαζόμενους απλήρωτους, χωρίς καμία συνέχεια εργασιών για τα τρία Type 214 της αρχικής σύμβασης.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών δεν προχώρησε αφού είχε πέσει η κυβέρνηση του ΓΑΠ, ανέλαβε πρωθυπουργός ο Λ. Παπαδήμος και υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Δ. Αβραμόπουλος. Ο ίδιος ήταν που ζήτησε να μην συνεχιστούν οι πληρωμές προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το Μαίο του 2011 (αφού είχε πληρωθεί η πρώτη δόση των 50 εκατ. ευρώ για το 2011).

Ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος αν ζητούσε να σταματήσουν οι πληρωμές, όπως ισχυρίστηκε χθες στη Βουλή για να απαντήσει στο «άδειασμα» Αβραμόπουλου και στην επίθεση από το ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν σα να υπονομεύει τον εαυτό του.

Αντίθετα, ο νύν υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να «χρεωθεί» τα καμώματα των άλλων που θα τον παρέσερναν στο «βούρκο» του Σκαραμαγκά. Αυτός ήταν και ο λόγος που κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη σύμβαση Βενιζέλου και όταν ανέβηκαν οι τόνοι διεμήνυσε πως δεν δέχεται οδηγίες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μπορεί να επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, αλλά μάλλον ξεχνάει πώς αυτή επιτεύχθη με τις ψήφους μόνο του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. Οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν την είχαν ψηφίσει, άρα δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο και να την στηρίξουν.

Κάθε άλλο μάλιστα. Έχουν πολλούς λόγους να τραβήξουν το «χαλί» κάτω από τα πόδια του κ. Βενιζέλου, αφού θεωρούν πώς η παρουσία του στην κυβέρνηση με τη Ν.Δ. και οι… βλέψεις του για το αύριο μπορούν να παρασύρουν το κόμμα της Ν.Δ. στον πάτο. Εκεί που βρίσκεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Μία λοιπόν Εξεταστική Επιτροπή από το ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του κ. Βενιζέλου σίγουρα θα στηρίζονταν και από βουλευτές της Ν.Δ. που θα ήθελαν να τον δουν στο εδώλιο. Γλύτωσε την παραμπομπή για τη λίστα Λαγκάρντ και πιθανόν να το βρει για τα υποβρύχια, η οποία έχει αποδειχθεί επίσης τραγικά επιζήμια για το Δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους.

Το defencenet.gr παρουσιάζει το έγγραφο που «καίει» τον Ε. Βενιζέλο εξαιτίας της υπογραφής μιας σύμβασης με χρονοδιαγράμμα πληρωμών προς το Σάφα και τους Γερμανούς, αλλά χωρίς καμία εγγύηση, δέσμευση ή ρήτρα για την παράλληλη παράδοση έργου όσον αφορά στη ναυπήγηση των δύο υποβρυχίων Type 214.

H FERROSTAAL ΕΔΙΝΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ
Τα έγγραφα που "καίνε" τον Ε.Βενιζέλο για την σύμβαση των υποβρυχίων

Διαψεύδουν απόλυτα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών, πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλο τα γεγονότα σε ότι αφορά τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214.

Oι Γερμανοί της ναυπηγού εταιρείας TKMS ψεύδονταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το γνώριζε ότι ψεύδονταν όταν διαβεβαίωναν ότι «Η Ferrostaal (σ.σ. η εταιρεία που δίνει τις μίζες στο πρόγραμμα των υποβρυχίων) δεν έχει καμία σχέση με τη νέα σύμβαση που υπογράψαμε με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Ε.Βενιζέλου και η όποια σχέση της με την TKMS σταματάει το 2005». Η

Στην επιστολή του Atzpodien που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με προσωπική εντολή του υπουργού Ε.Βενιζέλου, αναφέρεται ότι "η HDW δεν έχει καμία σχέση με την Ferrostaal, απλώς στα προγράμματα που είχε αναλάβει η HDW ως ναυπηγός εταιρεία, η Ferrostaal είχε αναλάβει το ... μάρκετινγκ και η όποια σχέση με την HDW τελειώνει το 2005".

Υπενθυμίζεται η Ferrostaal είναι η εταιρεία η οποία καταδικάστηκε στην Γερμανία για την δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων Ελλήνων αξιωματούχων με ποσό ύψους 84 εκατ. ευρώ για τις δύο συμβάσεις των ετών 2000 (αγορά τεσσάρων T.214) και του 2002 (πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τριών υποβρυχίων 209/1200).

H τελευταία σύμβαση Neptune II που αναθεωρήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από τον Ε.Βενιζέλο και μετέτρεψε τον εκσυγχρονισμό των δύο εναπομείντων υποβρυχίων Type 209/1200 σε αγορά δύο νέων Type 214 είναι και η πέτρα του σκανδάλου η τουλάχιοστον της τελευταίας φάσης του σκανδάλου των υποβρυχίων.

Είχε προηγηθεί η έναρξη εκσυγχρονισμού του υποβρυχίου 209/1200 S118 ΩΚΕΑΝΟΣ η οποία ακόμα εκκρεμεί σε ότι αφορά τις δοκιμές και την αποδοχή του υποβρυχίου.

Σε έπιστολή του εκτελεστικού πρέδρου της TKMS H.C.Atzpodien για τη εμπλοκή της Ferrostaal στη σύμβαση που υπέγραψε ο Ε.Βενιζέλος, οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι «από το 2005 δεν μετέχει πλέον η Ferrostaal, στη σχετική κοινοπραξία άρα δεν είναι αντισυμβαλλόμενός μας στην προκειμένη περίπτωση, αφήνοντας την αίσθηση, η οποία είναι σαφής -όχι ρητή αλλά σαφής από την επιστολή του- ότι είναι και ο ίδιος πιο ευτυχής που δεν εκπροσωπεί τώρα και την εταιρεία αυτή αλλά μόνο το δικό του όμιλο"!

Κάτι που είναι 100% ψευδές. O Ε.Βενιζέλος, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έχει δημοσιεύσει το defencenet.gr, ήξερε την εμπλοκή και στη νέα σύμβαση της Ferrostaal, αλλά παρ'όλα αυτά το δέχθηκε και προχώρησε στην υπογραφή της αναθεώρησης της σύμβασης και καταβολής επιπλεόν 520 εκατ. ευρώ.

Η Ferrostaal (που στο μεταξύ είχε συγχωνευθεί με την άλλη γερμανική εταιρεία που ελέγχεται επίσης για δωροδοκίες αξιωματούχων, την ΜΑΝ), όχι απλώς εξακολουθούσε να είναι και μετά το 2005 αντισυμβαλλόμενο μέρος στις δύο συμβάσεις των υποβρυχίων με το ελληνικό δημόσιο, αλλά στις 21 Σεπτεμβρίου 2009 ήταν η μία από τις δύο εταιρείες (η άλλη είναι η θυγατρική της TKMS, η HDW) που κατήγγειλαν τις δύο συμβάσεις υποβρυχίων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου!

Το defencenet.gr φέρνει στην δημοσιότητα το κείμενο της καταγγελίας των συμβάσεων υποβρυχίων που έστειλαν οι δύο γερμανικές εταιρείες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, όπου αφ’ενός μεν διακρίνεται το λογότυπο, της MAN Ferrostaal, αφ’ετέρου υπογράφεται και στο τέλος «For and for behalf FS”!

Και επιμένουν Γερμανοί και Βενιζέλος ότι από το 2005 η Ferrostaal δεν είχε καμία σχέση με ττις συμβάσεις!

Eπίσης δημοσιεύουμε και μία «προειδοποιητική» επιστολή των HDW-ΜΑΝ Ferrostaal προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πάλι, με ημερομηνία 17 Αυγούστου, με τις ίδιες υπογραφές.





Τι αποδεικνύουν όλα αυτά:

-Η TKMS ψεύδεται συνειδητά απέναντι στο υπουργείο και κατ’επέκταση απέναντι στο ελληνικό δημόσιο όταν υποστηρίζει ότι «Από το 2005 δεν μετέχει στην κοινοπραξία η Ferrostaal». Η Ferrostaal, η εταιρεία στελέχη της οποίας ομολόγησαν στην Γερμανία ότι «λάδωσαν» Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους και τον Άκη Τσοχατζόπουλο το 2000 και το 2002, είναι πάντα ΕΔΩ και ήταν και επί Ε.Βενιζέλου.

-Η Ferrostaal είναι πρακτικώς αδύνατον να μην είχε εμπλοκή στη σύμβαση που υπέγραψε ο Ε.Βενιζέλος. Για να αποσυρθεί η καταγγελία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και να προχωρήσει η νέα σύμβαση, χρειάζεται η υπογραφή της Ferrostaal, ακόμα και αν δεχθούμε την «γερμανική ανακούφιση» από την «μη συμμετοχή πλέον της Ferrostaal στο σχήμα». Δηλαδή αν δεχθούμε ότι η Ferrostaal παραιτήθηκε δικαιωμάτων σε συμβάσεις ύψους 3,4 δισ. ευρώ γιατί έτσι της είπε το υπουργείο.

-Το βασικότερο όλων: Αφού ο Ε.Βενιζέλος γνώριζε ότι υπήρχε συγκεκριμένο θέμα ζήτησε έγγραφη δέσμευση ότι στη νέα σύμβαση με την οποία έδωσε 515 επιπλέον εκατομμύρια στους απατεώνες της HDW, δεν περιλαμβανόταν καθ'οιονδήποτε τρόπο και δεν είχε καμία ωφέλεια η Ferrostaal; Όχι! Γιατί;

Μάλιστα όλα αυτά μας οδήγησαν να ερευνήσουμε ποιος βρίσκεται πίσω από την MFI (Marine Force International), τη νέα εταιρεία «χρηματοδοτήσεων» της TKMS που επίσης ερευνάται από την γερμανική δικαιοσύνη: Στην πραγματικότητα είναι η ίδια η … Ferrostaal!

Και ένα τελευταίο: Η ομάδα του Ι.Σάφα που έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις για την σύμβαση που υπέγραψε ο Ε.Βενιζέλος και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στη Βουλή, αλλά και η υπογραφή τους στο υπουργείο Άμυνας, έγινε από την ομάδα στενών συνεργατών του Άκη Τσοχατζόπουλου και γι'αυτό υπάρχει και επίσημη παραδοχή τους σπό τον Ε.Βενιζέλο, ο οποίος είχε ερωτηθεί σχετικά!

πηγή www.triklopodia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου