Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Προειδοποίηση Ιράν προς ΗΠΑ για Συρία : "Θα χτυπήσετε μια πυριτιδαποθήκη"



Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι μια επέμβαση των ΗΠΑ  θα αποτελούσε «μια καταστροφή για την περιφέρεια», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
«Η επέμβαση της Αμερικής θα αποτελούσε μια καταστροφή για την περιφέρεια. Η περιοχή είναι σαν πυριτιδαποθήκη και το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί», δήλωσε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Την προηγουμένη, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν στρατηγός Χοσεΐν Νταχγκάν είχε σημειώσει ότι «σε περίπτωση στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας, η ασφάλεια και η σταθερότητα της περιφέρειας θα απειληθούν».

Ομπάμα - Κάμερον αποφασισμένοι

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τη Συρία, "δεν έχουν καμία αμφιβολία για την ευθύνη του καθεστώτος του Ασαντ στην επίθεση με χημικά όπλα. Συζήτησαν περισσότερο για τη σημασία της απάντησης που θα δοθεί στη χημική επίθεση της περασμένης εβδομάδας", ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ.
"Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση με χημικά όπλα ... και συμφώνησαν και οι δύο ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ευθύνη του καθεστώτος του Ασαντ", σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
"Οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος διεξήγαν εκείνη τη χρονική στιγμή επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου μίας ζώνης που βρίσκεται στα χέρια τις αντιπολίτευσης, και δεν υπάρχει απόδειξη ότι η αντιπολίτευση είχε την ικανότητα να πραγματοποιήσει μία τέτοια χημική επίθεση", σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε επίσης ότι η βρετανική κυβέρνηση "δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για τη μορφή" της απάντησης στην επίθεση αυτή , αλλά έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα είναι μία απάντηση " νόμιμη και προσήκουσα σε επίθεση με χημικά όπλα".
Χθες, ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ενεδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση θα έχει ως στόχο την "αποτροπή της χρήσης χημικών όπλων".
Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα προεδρεύσει σήμερα στο Λονδίνο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο οποίο συμμετέχουν υπουργοί και στρατιωτικοί, η οποία θα είναι αφιερωμένη στη Συρία. Εχει επίσης συγκαλέσει για αύριο τη Βουλή των Κοινοτήτων για να συζητηθεί η βρετανική απάντηση στη χημική επίθεση. 
ΠΗΓΗ;onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου