Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για κυβέρνηση - Τα δύο σενάρια των εκλογών




Πυκώνουν οι ανταρσίες (νέο κτύπημα από την Σ.Βούλτεψη για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας) αλλά κατά πόσο αυτές οι ανταρσίες μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο; Πρακτικώς αδύνατον. Πολιτικά στελέχη του επιπέδου Σ.Βούλτεψη, Π.Κουκουλόπουλου και Θ.,Τζάκρη είναι πολύ χαμηλά για να πάρουν το βάρος πτώσης μιας κυβέρνησης,
Βέβαια σήμερα μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο, που απέρριψε από το βήμα της Βουλή την Τετάρτη το ενδεχόμενο ψήφισης της άρσης των πλειστηριασμών, ήρθε και η σειρά ενός «όχι» από το γαλάζιο στρατόπεδο με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη να λέει «δεν ψηφίζουμε» τέτοια μέτρα, μιλώντας στο Mega.
Παράλληλα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Π.Ρήγας δήλωσε: «Δεν έχω καμία πρόθεση να περάσει μέτρο που θα βάζει σε κίνδυνο την πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη, όταν βεβαίως αυτό προσδιορίζεται με σαφήνεια. Το υπάρχον καθεστώς που αφορά τις 200.000 ευρώ πλαφόν πρέπει να διατηρηθεί και να ισχύσει».
Η κυβέρνηση, εκτός απροόπρου θα πέσει μόνο αν θέλει η ίδια να ... πέσει: Πριν από το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ (ίσως η τελευταία ελληνική προεδρία στην ιστορία της ΕΕ από σε 13 χρόνια από σήμερα που θα έρθει πάλι η σειρά της Ελλάδας, κανείς δεν ξέρει πρώτον αν θα υπάρχει ΕΕ και δεύτερον αν θα ισχύει η εναλλασσόμενη προεδρία) πως είναι δυνατόν να στερηθεί ενός τέτοιου αβαντάζ.
Κανονικά λοιπόν, δεν θα έπρεπε καν να συζητάμε για ενδεχόμενο εκλογών στο φθινόπωτο, πλην ενός ενδεχομένου: Να βεβαιωθεί τρόικα και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι αν γίνουν εκλογές τον Μάιο όπως είναι ο αρχικός πολιτικός σχεδιασμός ... χάνονται όλοι μαζί και να επιδιώξει να αξιοποιήσει ένα τελευταίο παράθυρο πολιτικής ευκαιρίας μέσα στο φθινόπωρο που βάσει των δημοσκοπήσεων έχει ακόμα ένα μικρόν "αέρα", έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα παρεπόμενα: ΠΑΣΟΚ στο 6-7%, Λαϊκός Σύνδεσμος στο 12-15% κλπ.
Αυτό το ενδεχόμενο, ουδόλως αποκλείεται.
Γιατί τα σύνεφα στον ορίζοντα είναι ... κατάμαυρα: Το σημερινό άρθρο ECONOMIST το κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, λόγω της αυξανόμενης ανεργίας, της κοινωνικής έντασης και της πολιτικής αστάθειας, μόνο τυχαίο δεν είναι και φυσικά εντελώς ... συμπτωματικά βγήκε την ίδια ημέρα αντίστοιχο άρθρο των New York Times που αναφέρει ότι «Eίναι προφανές καιρό τώρα ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν αποδίδει», αναφέρει το editorial των New York Times, που τονίζει ότι «η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, ενώ παράλληλα έχει επωμιστεί ένα μεγάλο, μη βιώσιμο χρέος».
«Λίγοι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν δημόσια αυτή την αλήθεια, γιατί αν το κάνουν θα παραδεχτούν την αποτυχία τους και θα αναγκαστούν να επιλέξουν μία διαφορετική πολιτική από αυτή που ακολουθείται μέχρι σήμερα», προστίθεται στο άρθρο και στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην άρνηση της Βραζιλίας να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης εκ μέρους του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.
Με απλά λόγια: Η άμεση προσφυγή στην κάλπη είναι ένα "σωσίβιο" για την κυβέρνηση που μπορεί όπως να αποδειχθεί τρύπιο αφού ότι και να συμβεί τα νούμερα είναι νούμερα και δεν αλλάζουν όπως και δεν αλλάζει το περιεχόμενο της τροϊκανής πολιτικής...
 ΠΗΓΗ defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου