Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ


Ως νεκροί φέρονται οι δύο Μητροπολίτες που είχαν απαχθεί στη Συρία. Πληροφορίες από τη Διακοινοβουλευτική Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών αναφέρουν πώς ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή.
Oι εκτιμήσεις πάντως ότι ο ένας από τους δύο Μητροπολίτες εμφανίζονται στο γνωστό βίντεο σφαγιασμού κληρικών που ανήρτησε το defencenet.gr την περασμένη εβδομάδα, δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, καθώς οι εικόνες των νεομαρτύρων του Χριστιανισμού δεν είναι απόλυτα ευκρινείς.
Ρωσικές πηγές που εμφανίζονται βέβαιες για την τραγική μοίρα των δύο μητροπολιτών ήταν αρνητικές σε ότι αφορά την ύπαρξή τους στο βίντεο.
Ένα βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα από τις φρικιαστικές εικόνες της σφαγής και του αποκεφαλισμού από τα κτήνη, τα ανθρωποειδή που δήθεν αντιμάχονται το Μπασάρ Αλ Άσαντ αλλά σφάζουν κάθε χριστιανό στο πέρασμα τους πανηγυρίζοντας με τη λεία ανθρώπινων κεφαλιών.
Στο φρικτό βίντεο ακούγονται πάντως από τους σφαγείς οι λέξεις Μητροπολίτης ή Επίσκοπος και Χαλέπι, όπως είχαμε αναφέρει και όλοι τότε προσεύχονταν να μην επρόκειτο για τους δύο Μητροπολίτες.
Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνει ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας Σεργέι Ζελέζνιακ, ο οποίος υποστηρίζει πώς οι δύο Μητροπολίτες εκτελέστηκαν από τους υπάνθρωπους της Συρίας.
Ο Ζελέζνιακ επικαλείται πηγές της Διακοινοβουλευτικής Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών (Inter-Parliamentary Assembly of Orthodoxy) και αναφέρουν πώς υπάρχουν στοιχεία τα οποία παραπέμπουν στο ότι οι δύο επίσκοποι δεν είναι εν ζωή κάτι το οποίο είχε τονίσει μόνο στο defencenet.gr επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, όταν η συριακή αντιπολίτευση υποστήριζε ότι "Είναι καλά στην υγεία τους".
πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου